Börja paddla

Kanotskola

De första veckorna på sommarlovet erbjuder vi kanotskola för barn och ungdomar från 9 år. 

Nyfiken? Kom och prova!

För dig som är nyfiken på kanotsporten erbjuder vi möjlighet till prova-på-paddling, håll koll i kalendern. Barn och ungdomar provar tre gånger kostnadsfritt i ordinarie träningsgrupper. Första veckorna på sommarlovet bjuder vi dessutom in till kanotskola för simkunniga ungdomar. Vuxna kan prova på efter överenskommelse. Hör av dig via kontaktformuläret.

Alla är välkomna oavsett ålder och paddelambitioner

Huskvarna Kanotklubb är en förening för alla, oavsett ambitioner med sitt paddlande. Det unika läget, med tillgång till både Vättern och Huskvarnaån, gör att det går att paddla största delen av året oavsett väder. Även tävlingsbanorna i Rocksjön används för träning. Organiserad träning pågår året om, både på vattnet och på land. 

  • Barn- och ungdomspaddling är den största delen av klubbens verksamhet.
  • För personer med funktionshinder finns parakanot. Träningen sker oftast tillsammans med andra träningsgrupper.
  • För vuxna finns goda möjligheter att paddla, både i grupp eller enskilt. Det finns tillgång till olika kanoter, tex tävlingskanot, havskajak, surfski, SUP, kanadensare och drakbåt.

Vi har roligt tillsammans även när vi inte paddlar

Vi vill att klubbhuset och föreningen ska vara en mötesplats för klubbens alla medlemmar. Därför ordnar klubben olika social aktiviteter så som måndagshäng för barn- och ungdomar, Café Oset varje torsdag, julfest, grillkvällar och halloweenpaddling.
 

Vad kostar det? 

För oss är det viktigt att alla ska kunna vara med och paddla utan att behöva köpa dyr utrustning. Därför ingår lån av kanot, paddel och flytväst i medlems- och träningsavgiften. Aktuella avgifter hittar du på sidan För medlemmar