Träna

Oavsett om du vill paddla för träning, motion eller rekreation erbjuds organiserad paddling i grupp. Under paddelsäsongen är barn-, ungdoms- och vuxengrupper aktiva. Övriga året sker organiserad träning gemensamt för samtliga grupper. 
 

Barn- och ungdomspaddling

Organiserad träning för barn och ungdomar är indelad i tre grupper. Träningarna sker ofta samtidigt, men med olika fokus. 

Nybörjargrupp - För de yngsta barnen och nybörjare. Träningen är lekfull men samtidigt har vi fokus på vattenvana, balans och säkerhet. Vi utgår från konceptet  "Paddelpower" från Svenska Kanotförbundet, för att motivera, underlätta och synliggöra utvecklingen hos nya kanotister.

Fortsättningsgrupp - För de som börjar få upp lite fart. En del av barnen har börjat tävla, men man behöver inte ha några tävlingsambitioner.

Träningsgrupp - För de med mer fart och teknik. Fokus är att man tränar för att tävla, men det är inget krav att tävla.
 

Förälder till en kanotist

Du som förälder är du en viktig del i ditt barns träning, framför allt genom att visa intresse och engagemang. Kanske är du ny i sporten och inte helt bekväm i den nya miljön eller så är du van kanotist. Oavsett vilket är du alltid välkommen att delta i träningen för att lära känna sporten, klubben och övriga medlemmar. Det är också möjligt att stanna på klubben medan ditt barn paddlar.  Ditt barn kan behöva hjälp att ta ut kanot och annat utrustning innan träningen. Efter paddling ska kanoten torkas och läggas in. Naturligtvis ingår det i barnets ansvar men du kan vara med och stötta.  
 

Vuxenpaddling

Tisdagar är den dag då vuxna paddlar tillsammans. Beroende på ambition med paddlingen görs grupperingar. Några paddlar havskajaker och andra i sprintkanoter. Den som är van kanotist och vill paddla själv är naturligtvis välkommen att göra det. Många äger sin egen kanot och hyr en kanotplats, andra använder klubbens kanoter.  

Klubben har ingen uthyrning av kanoter men du är välkommen att prova en gång innan du bestämmer dig för att bli medlem. 
 

Drakbåt

Om du är redo för en spännande lagsport som får pulsen att rusa så kan drakbåt vara något för dig! Varje tisdag klockan 16.30 samlas ett gäng, Huskvarna Dragons, för att paddla drakbåt. Hos Huskvarna Dragons drar vi alla i samma takt och har kul under träningne och tävlingarna. Alla är välkomna att prova på och uppleva den unika känslan när vi får fart på båten.

Klubben har även större drakbåtar som används i olika sociala sammanhang.
 

Parakanot 

Ambitionen är att ge alla möjlighet att paddla. Med speciallösningar anpassas utrustningen utifrån de behov som finns. I samarbete med Parasport Småland bidrar HKK till ökade möjligheter för parakanotister. 
 

Klä dig rätt när du tränar

Ta gärna med dig:

  • "bryggtofflor" så att inte dina vanliga skorna blir blöta
  • handduk
  • ombyte om du trillar i 
  • varma kläder att byta om till efter träningen.

När du paddlat ett tag kan det vara bra att köpa:

  • paddelhandskar
  • paddeljacka
  • kapell.

Förslag på hur du kan klä dig vid träning under olika årstider: 

  • Sommar - tunna funktionskläder, kortbyxor.
  • Vår och höst - lager på lager. Underställ, funktionskläder, vindtät jacka, mössa, strumpor, handledsvärmare.
  • Vinter - samma som under vår och höst, med extra raggsockor och ett tredje lager kläder att ta på sig före och efter paddlingen.