För medlemmar

Att vara medlem i Huskvarna kanotklubb innebär självklart många härliga paddelturer på Huskvarnaån och Vättern, men det ger även en möjlighet till roligt umgänge med andra medlemmar. Alla deltar och bidrar på sina villkor.

Du som är medlem i Huskvarna kanotklubb och betalar träningsavgift får 

  • träna och tävla hur mycket du vill  
  • ekonomiskt stöd om du tävlar 
  • tillgång till lokaler och utrustning. 

Du får låna kanot, paddel och flytväst, både när du tränar och tävlar. Om du har egen kanot kan du hyra en plats i kanothuset. I klubbhuset finns det gym, paddelmaskin, dusch och bastu.
 

Sociala aktiviteter

På Huskvarna kanotklubb är det aktivitet året runt. Förutom träning brukar klubben arrangera olika sociala aktiviteter, till exempel grillkvällar, en tur med drakbåten eller månskenspaddling. Fikat är en självklar del av dessa aktiviteter. Vi avslutar paddelsäsongen med traditionsenlig julfest.

Vi ordnar också HKK-dagen en gång per år då alla är välkomna, både medlemmar och allmänheten. Då är det paddling, olika aktiviteter och fika. Utöver detta arrangeras olika prova-på-paddlingar under året. 

Du hittar all information om aktiviteterna i kalendern.

Café Oset

Klubbens egna café har öppet varje torsdagskväll under paddelsäsongen. Det är en samlingsplats för alla medlemmar och anhöriga. För en liten avgift får man smörgås, kaka och saft, kaffe eller te. Föräldrar till tränande barn och ungdomar ansvarar för caféet.

Måndagshäng 

Under paddelsäsongen kör vi måndagshäng på klubben. Barn och ungdomar som tränar träffas för lek, spel eller bara för att chilla tillsammans. Mellanmål serveras för de som vill. Det finns alltid en vuxen på plats.

 

 

 

 

 

 

 

Vi hjälps åt - då blir det lätt och roligt för alla

Vi är en ideell förening och hjälps åt att ta hand om klubbhuset, övriga byggnader och bryggan. Vi har arbetsdagar ett par gånger varje år då vi städar och fixar i ordning lite extra. Alla kan bidra med något, och självklart fikar vi tillsammans efteråt. 
 
I klubben finns flera arbetsgrupper om du vill engagera dig lite extra, till exempel trivselgrupp, träningsgrupp och kommunikationsgrupp. 

Tillsammans med Jönköpingskanotklubb arrangerar vi kanottävlingar på Rocksjön. Vid dessa tillfällen finns det olika typer av arbetsuppgifter som vi hjälps åt med, allt från att stå i kiosken, sätta upp tält och grilla hamburgare till att köra följebåt och vara starter.
 
På höstlovet arrangerar vi ett kanotläger i Mullsjö för Sveriges kanotister. Även då behövs det mycket arbetskraft från klubbens medlemmar.
 

Kommunikation

Klubben använder webbsidan, mejl, WhatsApp, Facebook och Instagram för att kommunicera. Tanken är att det ska gå att hitta all viktig information på webbplatsen. Saknar du något så hör av dig via kontaktformuläret.

Tränare och ungdomar använder appen WhatsApp för information om till exempel träningar. Här meddelar ungdomarna om de inte kommer på träningen och därför är det bra om de själva har tillgång till appen. 
 

Klubbkläder 

Det finns möjlighet att köpa kläder med klubbens logga. Det är slitstarka kläder som klarar många tvättar och som självklart fungerar bra att paddla i. Det är viktigt för klubbkänslan att vi har likadana kläder och dessutom syns det bättre att vi tillhör Huskvarna kanotklubb i samband med tävlingar och andra evenemang. 
 
Vi beställer klubbkläder på våren och i samband med det finns det möjlighet att prova storlekar. Klubbmedlemmar brukar även passa på att sälja urvuxna kläder. Bra för både miljön och plånboken! 
 

Nyckel till klubbhuset 

Du som är medlem kan få en nyckel till klubbhuset om du uppfyller något av följande 

  • betalar träningsavgift och är minst 18 år 
  • har en funktion som kräver nyckel
  • om du är under 18 år kan du få en nycker om du betalar träningsavgift och är aktiv på klubben. Du ansöker om nyckel genom styrelsen. Det är vårdnadshavaren som är ansvarig för nyckeln och skriver under avtalet. 

Om du vill ha en nyckel kan du meddela det genom att fylla i kontaktformuläret. När du får en nyckel ska du betala en depositionsavgift och skriva under ett avtal. 

Nyckelkvitto och mer information om klubbnycklar